MEGOSZTOM VELED!

r fank 594x357

 21 db-hoz

 Hozzávalók:

500 gr liszt

40 gr élesztő

50 gr porcukor

60 gr olvasztott vaj

5 db tojássárgája

fél citrom leve

2 ek rum (tetszés szerint)

 Meleg környezetben dolgozzunk, huzatmentes tiszta konyhában. Futtassuk fel élesztőnket. Öntsük össze a folyékony alapanyagokat, és külön a szárazakat, majd össze az egészet apránként adagolva. Dolgozzuk ki rendesen a tésztánkat csomómentesre, majd egy tiszta konyharuhával takarjuk le és melegen hagyjuk keleszteni kb. 1 órán át.

 Finoman átgyúrjuk és 1 cm vastagságra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk, és ismét letakarjuk konyharuhával egy fél órára. Ilyenkor még dagadnak egy picikét, aminek köszönhetően sütéskor szalagos lesz.

 

Fontos, hogy lassú tűzön felhevítjük az olajat, és kisütjük fánkjainkat, különben a hirtelen nagyon meleg olajban belül nyers marad és a külseje pedig megég. Arany barnára sütjük mind két oldalát.

 

Lekvárral, vagy különböző krémekkel töltjük és díszítjük.